ReceptenRECEPTEN met Geerligs' Hertenvlees

Snipper de sjalotjes en zet deze met honing in een pan op het vuur. Breng aan de kook. Afblussen ...

Biefstuk/Rugfilet, Hertenhaasje, Braadstuk en Rollade, Hertenstoofblokjes, Kant- en klaarmaaltijden...

Laat de biefstukjes een half uur voor het bakken op kamertemperatuur komen...

Het vlees uit de verpakking nemen en droogdeppen. Bestrooien met rozemarijn en tijm. Leg de sucade in een (hoge) schaal, karnemelk erbij gieten zodat het vlees onder staat...

Was en snijd de groenten in julienne of in kleine ringetjes. Bak ze aan in de pan en voeg er de bloem aan toe, goed roeren om aanbakken te voorkomen...

Verhit de boter en bak hierin de hertenbiefstukjes 2-3 minuten per kant. Bestrooi ze met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm, bijvoorbeeld...

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor en maak een inkerving in de schil om te voorkomen dat deze barst...

Verhit de olie en bak de biefstukken mooi bruin, houd ze warm in aluminiumfolie. Verwijder het braadvet met wat keukenpapier...

Verwarm de oven op de grillstand. Hak de macadamia-noten grof. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit de boter in een koekenpan, bak de hertenbiefstukjes...

Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in de hete boter om en om, aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd...

Pureer de peterselie, basilicum, munt, lente-ui, olijven, kappertjes en olijfolie met de staafmixer tot een gladde groene saus. Dep het vlees droog...

Maak de champignons of catharellen schoon, snijd ze in grote stukken, spoel ze onder koud stromend water. Laat goed uitlekken...

Maak de groenten schoon en snijd ze in julienne. Stoof ze elk apart gaar en breng op smaak met peper en zout. Borstel de champignons, snijd ze in stukjes en bak ze in boter...

Fruit de gesnipperde ui in wat boter en laat hem vervolgens afkoelen. Meng het gehakt met de ui, het ei, de bloem, de munt en peper en zout naar smaak...

De rugfilet kruiden met zout en peper. Het aluminiumfolie goed invetten met boter. De laurierblaadjes, peperkorrels en rozemarijn op de folie leggen...

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de kweeperen en schil ze. Snijd ze in stukjes en kook ze met een half glas water op een matig vuur tot moes...

Verhit de olie in een lange braadpan en bak het vlees mooi bruin. Leg de filet in een ovenschotel en laat verder bakken in een oven op 200 graden gedurende 20 minuten...

Bak het vlees in 1 eetlepel boter even aan in een hapjespan, bestrooi het vlees met zout en peper. Fruit in een andere pan de ui in de resterende...

Doe de laurierblaadjes, tijm, geplette jeneverbessen, peper, wijn en port in een kom. Snijd het vlees in blokken, schep ze door de marinade en laat...

Bak de met peper en zout bestrooide goulash of poulet mooi bruin en haal het uit de pan. Snijd de groenten en ui in kleine blokjes en bak ze met de boter...

Braad het vlees aan in boter. Het vlees volledig overgieten met donker Kasteelbier. Als het vlees bijna gaar is, de in stukjes gesneden pruimen toevoegen...

Fruit de reepjes vlees in hete olie en strooi de kerriepoeder erover, kruid het geheel met peper en zout. Voeg de warme bouillon toe en laat garen gedurende 1 uur onder gesloten deksel...

Was en snijd de groenten in grote stukken. Schil de pompelmoes, verwijder de velletjes en de pitten. Pers de twee pompelmoezen uit en bewaar het sap in een glas...

Maak de cantharellen schoon en snijd de houtige uiteinden van de stelen...

Verhit olie en boter en bak het hertenstoofvlees hierin bruin.  Doe wat peper over het vlees...

Het hertenvlees dwars op de vezel in 2 cm grote dobbelstenen snijden. Ook de oesterzwammen, het spek en de paprika in zulke blokjes snijden...

Puurhertenvlees.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten